Op 7 december, wanneer de goedheiligman nog maar net het land heeft verlaten, wordt zijn dikbuikige collega welkom geheten in de provinciehoofdstad.
Stoomtrein
De Kerstman komt aan het eind van de middag per stoomtrein aan in Maastricht. Vervolgens wordt hij per arrenslee, onder begeleiding van een fanfare en ‘elfjes’, naar de kerstmarkt op het Vrijthof gereden. Tot en met begin januari kunnen kinderen daar op de foto met de sprookjesfiguur.
Wibi Soerjadi
De intocht van de Kerstman is niet de enige nieuwe festiviteit tijdens Magisch Maastricht. Zo is er dit jaar voor het eerst een speciale kerstprojectie te zien op het Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier en komt pianist Wibi Soerjadi naar de stad voor een pianoconcert in warenhuis De Bijenkorf.http://www.1limburg.nl/kerstman-krijgt-eigen-intocht-maastricht?context=default