Hetzelfde geldt voor de talrijke attracties en horeca op het populaire winterevenement. In de nacht van oud op nieuw zijn de horecapaviljoens, spiegeltent, attracties en een deel van de winkelchalets zelfs tot 02:30 uur open.Dringend verzoek
Het stadsbestuur gaat akkoord met de verruimde openstelling van de chalets met detailhandel, op dringend verzoek van de nieuwe organisator van Magisch Maastricht, de stichting Winterevents Maastricht. Traditiegetrouw vindt het decemberfestijn plaats in de hele binnenstad, maar het Vrijthof is en blijft het epicentrum.Aanpassingen
De nieuwe festivalbazen hebben de opzet en invulling van het evenement op onderdelen gewijzigd. Zo krijgt de kerstmarkt onder meer de beschikking over een Charles Dickensplein, een Huis van de Kerstman en een apart plein speciaal ingericht voor kinderen. Verder wordt de schaatsbaan, die afgelopen jaar met forse verliezen kampte, nu overdekt.

400.000 bezoekers
Vorige week nog wezen gemeentelijke onderzoekscijfers uit dat de editie 2015 van Magisch Maastricht circa 400.000 bezoekers op de been heeft gebracht. Gemiddeld lieten die per dag bijna 73 euro in de stad achter, een stijging van ruim elf euro in vergelijking met het jaar ervoor.