Magisch Maastricht op het Vrijthof geopend! – Dichtbij

Magisch Maastricht op het Vrijthof geopend!

MAASTRICHT – Sinterklaas is nog geeneens vertrokken of de kerstman heeft al een deel van het stadscentrum overgenomen. Het event op het Vrijthof heeft een metamorfose ondergaan. Dit jaar is de schaatsbaan van 900 vierkante meter vernieuwd. Dit hopelijk bruisende centrum van Magisch Maastricht op het Vrijthof is overdekt met een transparant dak, voor nóg meer ijsplezier!

Voor de kinderen kinderen is er een aparte kinderschaatsbaan zodat deze vanuit de Winterlounge in de gaten gehouden kunnen worden. Nieuw is ook de Charles Dickens Village  “A Christmas Carol”. In dit dorp vind je ambachten (kaarsenmaker, houtbewerker, ambachtelijke bakker etc.), een streekmarkt en typische producten. Ook is het mogelijk om enkele workshops te volgen om een eigen kerstgeschenk te maken.

De Spiegeltent is weer terug en het Reuzenrad draait weer op volle toeren.  Om enkele veranderingen te noemen.  Werd de oude kerstmarkt nog vergeleken met een kermis – de vernieuwde kerstmarkt mag met recht een kerstmarkt genoemd worden. Nu is het alleen nog wachten op sneeuw……

Foto’s Jean-Pierre Geusens/FOCUSS22      

http://www.dichtbij.nl/maastricht/regio/artikel/4276528/magisch-maastricht-op-het-vrijthof-geopend.aspx