Schaatsbaan

Onze 900 m2 grote schaatsbaan  is het kloppend hart van het plein deze decembermaand. Geheel overdekt met transparant dak. Zo is het ijs altijd optimaal. Kijk vanaf het winter café naar de kinderen op onze aparte kinderschaatsbaan of geniet in onze winterlounge van een heerlijke glühwein in een prachtig schaatsdecor.

– openingstijden: ma-zo dagelijks van 10:00-23:00
– entree grote schaatsbaan: 4,50 euro/kinderschaatsbaan: 2,50 euro
– schaatshuur: 4,50 euro

Huis van de Kerstman

De blikvanger dit jaar wordt ongetwijfeld het Huis van de Kerstman. Dit huis is gebaseerd op het wereld beroemde ‘home of Santa Claus’ in Rovaniemi. Een authentiek houten huis uit Finland. Kom kijken hoe de Kerstman (en zijn elfjes) woont, werkt en slaapt en maak jouw ultieme kerstkaart foto. Vanuit dit schitterende ‘home of Santa’ loopt men vervolgens naar de Schatkamer van de Kerstman waar tal van kerstartikelen en kerstgeschenken klaarliggen. De Kerstman heeft weer hard gewerkt dit jaar!

– openingstijden:  Intocht van de Kerstman is op vrijdag 8 december!
– dagelijks geopend van 12:00-20:00
– entree volwassenen: 2,00 euro/kinderen: gratis

Schatkamer van de Kerstman

“De Schatkamer van de Kerstman” wordt dit jaar weer verzorgd door Mirakels. In een nieuw sprookjesachtig decor van Anton Pieck treft u de mooiste en grootste kerstshop (200 vierkante meter) van Nederland aan.
Meer dan 10.000 verrassende en betaalbare kerstartikelen worden in een sfeervol verlichte shop worden aangeboden. Denk daarbij aan levensgrote kerstmannen, notenkrakers, kerstpluche, kerstkeramiek, guirlandes, handgeblazen kerstballen, houtsnijwerk, geschenken, sneeuwpoppen, kerstmokken, kerstsieraden, accessoires, lantaarns, verlichte en muzikale kersthuisjes, soldaten, engelen, …. en dan nog veel, veel en véél meer.
Kortom het grootste assortiment kerstproducten, waarbij u door de fraaie presentatie als een magneet naar binnen wordt getrokken. Pas op! Een bezoek werkt verslavend! U komt vast en zeker terug want u kunt nooit alles in één bezoek zien. Mirakels!

Dickens Village

Stap binnen in de wereld van Charles Dickens ‘A Christmas Carol’. Ruik, proef en beleef de heerlijke kerstsferen van vroeger. In dit dorp vindt u ambachten (kaarsenmaker, houtbewerker, ambachtelijke bakker etc.), een streekmarkt en typische producten. Laat u verrassen door mee te doen aan een van de workshops en maak uw eigen kerstgeschenk!

– openingstijden: ma-zo dagelijks van 10:00-22:00
– entree: gratis (info workshops bij info chalet op hoek van vrijthof en grote staat)
– Workshops: doorlopend worden in Dickens Village workshops gegeven

Grote Kerstmarkt

De grote kerstmarkt blijft een belangrijke trekker en zal een uitgebreid en divers aanbod brengen met veel kerstartikelen en authentieke kerstgeschenken. De markt staat dit jaar meer verspreid over het prachtige vrijthof. Het geheel krijgt een nostalgische uitstraling omdat alle chalets voorzien zijn van mooie rode daken en prachtige guirlandes. Heeft u trek gekregen van al dat kerstshoppen? Buiten onze winterlounge, winter-café  en spiegeltent zijn er tal van chalets te vinden met heerlijke lekkernijen, zoals een oud Hollandse poffertjeskraam en een authentieke grill.

– openingstijden: ma-zo dagelijks van 10:00-22:00 (food chalets en horeca tot 24:00)
– entree: gratis

Reuzenrad

Boven de skyline van Maastricht straalt het 45 meter hoge reuzenrad genaamd ‘Juwel’. Deze is voorzien van schitterende LED-verlichting. Maak een ritje en beleef Magisch Maastricht van boven. Van hieruit ziet u de schitterend verlichte straten en pleinen. De grote ster van Maastricht prijkt dit jaar trots op het rad.

– openingstijden: ma-zo dagelijks van 10:00-23:00
– entree volwassenen: 4,50 euro
– entree kinderen t/m 11 jaar: 3,50 euro

Wensboom

Midden op het plein, voor de prachtige hoofdwacht, staat de 14 meter hoge kerst-/wensboom. Hier kan iedereen een persoonlijk kerstwens uitbrengen. Koop een originele transparante kerstbal (en steun het goede doel) en zoek je eigen plekje in deze schitterend verlichte boom. Misschien wordt jouw wens wel werkelijkheid dit jaar..?

Kinderplezier en Wintervermaak

* Grande carrousel
Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Deze authentieke draaimolen stamt uit 1860. Een uniek stuk op het Vrijthof.
entree: 2,50 euro

 

 

 

 

*Winter-express 
Op en top wintervermaak in deze originele rups uit omstreeks 1920. Plezier voor jong en oud.
entree: 2,50 euro

 

 

 

 

*Kersttreintje
Onze jongste bezoekers maken een tochtje door een winterlandschap met als locomotief de rendieren van Kerstman.
entree: 2,50 euro

– openingstijden: ma-zo dagelijks van 10:00-23:00

 

MAGISCH VRIJTHOF KINDERPAKKET

Entree (kinder)schaatsbaan
Huur ijshockeyschaatsen
1 x consumptiebon WinterCafé of Winterlounge
1 x rit Kersttreintje
1 x rit Carrousel
1 x rit Winter-Express

Prijs  € 12,50 per pakket

Dit pakket online kopen

Spiegeltent

De schitterende authentieke spiegeltent ‘de Bon Vivant’ straalt het ultieme kerstgevoel uit tijdens de donkere maar gezellige wintermaanden. Onder het genot van een warme chocomel of een lekker speciaal biertje kunt u hier ieder moment van de dag terecht voor culturele, muzikale of creatieve activiteiten. Hier is het prima vertoeven voor de hele familie.

– openingstijden: zo-di 10:00-24:00  vr-za 10:00-01:00 (evenals de winterlounge en winter-café)

INFO-CHALET

Het Info-chalet vindt u bij de prachtig aangeklede hoofdingang tegenover de Grote Staat. Hier kunnen de bezoekers alle informatie ontvangen over Magisch Maastricht op het Vrijthof, zoals hotel-, cultuur-, restaurant- en Magisch Maastricht op het Vrijthof-arrangementen. Natuurlijk kunnen wij u te woord staan in vier talen: Duits, Engels, Frans en Nederlands. Bij dit Info-chalet kunt u ook uw online gekochte e-arrangementen inwisselen voor de werkelijke tegoedbonnen of de Magische Pakketten aanschaffen.

Maandag – vrijdag   12.00 – 20.00 uur (tot 17 december)
Zaterdag – zondag   10.00 – 20.00 uur
vanaf 17 december elke dag van 10.00 – 20.00 uur